Episcopii catolici se reunesc, în această seară, în adunare plenară, la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni, Snagov, gazdă fiind Arhidieceza Romano-Catolică de București. Această sesiune a conferinței, care se va desfășura în zilele de 10-12 aprilie, va avea ca temă principală pe ordinea de zi apropiata vizită a Papei Francisc în ţara noastră.

În această seară episcopii vor celebra o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Celebrarea va fi prezidată de Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România, iar omilia va fi ținută de László Böcskei, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea.

Potrivit Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune plenară, primăvara şi toamna.

Articolul precedent50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare
Articolul următor27 de cadre medicale au finalizat modulului de nutritie perinatală