Compania Naţională de Căi Ferate  a lansat în mediul online o campanie publică de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, atunci când sunt ignorate semnele şi indicatoarele de avertizare din zona feroviară.

Deşi este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată, în ultimii ani 41 de persoane, care au ignorat semnele de avertizare a pericolului, au fost grav rănite, iar 15 oameni au plătit cu viaţa pentru un selfie făcut la înălţime, pe vagoanele de tren sau pe podurile feroviare.

Prin această campanie publică de conştientizare a pericolului existent în zona feroviară, CFR doreşte să tragă un semnal de alarmă în special în rândul tinerilor care ignoră semnele şi indicatoarele de avertizare şi se aventurează pentru o fotografie în zonele interzise publicului, fiind astfel supuşi pericolului de electrocutare.

CFR reamintește tinerilor că este interzis şi periculos să se urce pe vagoane, să atingă cablurile electrice, şinele sau orice fel de instalaţie electrică sau să traverseze prin locuri nemarcate sau nesemnalizate.

Articolul precedent29 Aprilie – Obiceiul de primăvară „Udătoriul” – Şurdeşti
Articolul următorDouă accidente de circulație cu 7 victime