Carne expirată la o cantina școlară din Baia Mare dar și produse cu termen de valabilitate depășit la chioșcurile din incinta unităților de învățământ.

Toate acestea au fost descoperite în urma unui control desfășurat de polițiști, pentru siguranța elevilor care cumpără diferite produse de la chioșcurile din incinta școlilor sau care servesc masa la cantinele unităților de învățământ din Baia Mare.

Au fost verificate 23 de puncte de alimentație publică din incinta școlilor unde au fost descoperite mai multe probleme.

La una dintre cantine la care elevii serveau masa au fost găsite 24 de kilograme de carne de porc expirata, aceasta fiind confiscata și trimisa la laboratorul Direcției Sanitar – Veterinara.

Tot în urma acestor controale, au fost identificate produse expirate vândute copiilor la chioșcurile de la școli Mai mult, unii agenți economici nu aveau nici case de marcat fiscale.

Pentru toate aceste nereguli au fost aplicate amenzi în valoare de peste 57 de mii de lei și confiscata suma de aproape 1500 de lei.

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Maramureş a refuzat să facă public numele instituţiei de învăţământ care deţine cantina unde s-au înregistrat nereguli.

Nici reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş nu au dorit să ne comunice care este unitatea cu pricina, motivând că „poliţiştii au predat cantitatea de carne şi s-a întocmit procesul verbal … şi atât.”

Vom reveni cu amănunte şi cu punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Foto : arhiva

 

Articolul precedentUn paznic vigilent, un proprietar neatent și doi hoți reținuți
Articolul următorPosturi vacante la Spitalul Municipal Sighetu Marmației