În legătură cu epilarea definitivă există o veste bună și una mai puțin bună. Vestea bună este aceea că procedura te scapă și de foliculită, dacă este corect făcută. Vestea mai puțin bună este aceea că epilarea definitivă nu este chiar definitivă, din motive pe care le vom detalia. Dacă ai in plan un tratament de epilare definitivă, sunt câteva lucruri minimale pe care ar trebui să le știi despre această procedură. Pentru alte întrebări și îngrijorări te poți adresa la Clinica Cosmedica Baia Mare.

Epilarea nu este același lucru cu depilarea

Depilarea înseamnă îndepărtarea părului de la suprafața pielii, în vreme ce epilarea se referă la îndepărtarea părului atât de deasupra, cât și de dedesubtul pielii. Termenul de epilare definitivă nu este chiar corect, în principal pentru că procedeul se folosește numai de circa 10-15 ani, așadar nimeni nu știe, până în acest moment, dacă efectele epilării sunt cu adevărat definitive sau nu. Probabil că termenul mai corect ar fi acela de epilare de lungă durată. Epilarea de lungă durată este progresivă, se realizează pe parcursul mai multor ședințe.

Ce presupune epilarea de lungă durată

Procedura constă în distrugerea rădăcinilor firelor de păr din piele, prin intermediul căldurii. Dacă procedura este corect efectuată, firele de păr nu ar trebui să mai apară. La naștere, corpul nostru are un număr mare de foliculi piloși (rădăcini ale firelor de păr). Acești foliculi, în copilărie, produc fire de păr foarte subțiri (ca un puf). După pubertate, firele devin mai rezistente și mai vizibile. 

Cât de mult doare procedura de epilare definitivă

Intensitatea tratamentului se stabilește în funcție de gradul tău de suportabilitate. Durerea este de neacceptat. Singurele senzații pe care le simte persoana care face tratamentul sunt mici înțepături sau senzația de strângere a pielii, ca după o expunere mai îndelungată la soare. Persoanele mai sensibile, cu pielea subțire sau care acuză stări de oboseală pot resimți înțepături mai acute, dar acestea nu sunt insuportabile și nici nu instalează senzația de durere. De la o ședință la alta te vei obișnui cu senzația și nu va mai fi o problemă. 

La ce trebuie să ne așteptăm după epilarea de lungă durată

După cele 6, 8, 10, 12 ședințe de epilare definitivă, vom constata că epilarea definitivă este parțială, în sensul în care în zona epilată vom observa că mai există păr, dar este mai fin și depigmentat. 

Când se consideră epilarea definitivă?

Când efectul se menține pe toată durata unui ciclu complet de creștere a firelor de păr. La această perioadă se mai poate adăuga o perioadă de 6 luni. 

De ce nu se dau garanții pentru epilarea definitivă

Nu exista clinici, saloane care să ofere garanții legate de apariția părului după epilarea definitivă. Motivul este simplu, foliculii piloși sunt condiționati hormonal. Nu se poate ști niciodată dacă anumiți hormoni nu vor stimula alți foliculi din care vor reapărea alte fire de păr, pigmentat și gros.

Sfaturi înainte de tratament

  • Trebuie să existe cel puțin trei săptămâni între epilarea cu ceară sau cu epilatorul și prima ședință de epilare definitivă.
  • Nu te expune la soare cu cel puțin 3 zile înainte.

Sfaturi pentru perioada de după epilarea definitivă

Este foarte important cum vei trata zona epilată definitiv după tratamentul de epilare definitivă. Nu se recomandă:

  • Expunerea la soare / solar vreme de o săptămână după tratament.
  • Folosirea loțiunilor auto-bronzante în următoarea săptămână.
  • Să folosești ceara, crema depilatoare, aparatul de epilat, să folosești penseta.
  • Folosirea cremelor sau altor loțiuni în următoarele 24-48 de ore.
  • Scărpinarea zonei epilate.
  • Băi fierbinți, duș fierbinte, saună, timp de 24-48 de ore.
  • Înot în piscine cu mult clor.
  • Să transpiri puternic în următoarele 24-48 de ore.
  • Să porți haine strâmte sau din materiale sintetice.

Pe de altă parte, este recomandat să păstrezi zona proaspăt epilată uscată și curată și să te hidratezi corespunzător.

Articolul precedentRestaurante din Baia Mare de la care poți comanda acasă preparate maramureșene (P)
Articolul următor21 mai – Mare sărbătoare – Sfinții Constantin și Elena – Care e obiceiul în această zi