Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, duminică, la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din România, două permis de conducere false. Cei aflați la volanul autoturismelor – un cetățean maghiar în vârstă de 29 de ani și altul cu dublă cetățenie româno-ucraineană de 33 de ani –  sunt cercetați penal.

 

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean maghiar, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism Opel înmatriculat în Ungaria. Polițiștii de frontieră maramureșeni care au efectuat controlul documentelor i-au solicitat bărbatului și permisul de conducere. La verificarea documentului, au constatat că permisul prezentat la control, cu însemnele autorităților din Ucraina, nu este un document autentic, pentru că nu îndeplinește condițiile de formă și de fond.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, au efectuat formalitățile pentru ieșirea din România, în data de 3 iunie 2023, pentru un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, care s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Toyota, înmatriculat în Ucraina. Și în acest caz, permisul prezentat la control de către bărbatul de 33 de ani, cu însemnele autorităților din Ucraina, nu era un document autentic

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducere fără permis.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentAtenție, șoferi! De la 1 iunie, benzina și motorina conțin biocarburant. Cum poate fi afectat autoturismul?
Articolul următorZi decisivă în Educație, ce se întâmplă cu examenele naționale – Profesorii refuză în continuare oferta Guvernului