Luni, 19 noiembrie 2018, în sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș, în anul Centenarului Marii Uniri, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare a aniversat 20 de ani de existență. Pentru a marca la justa valoare acest eveniment, reprezentanții primei instituții înființate la nivelul județului Maramureș cu destinația profesionalizării elevilor cu cerințe educaționale speciale au organizat o întâlnire festivă la care au participat reprezentanții Consiliul Județean Maramureș și cei Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, instituții în subordinea cărora funcționează unitatea de învățământ.

Totodată, au fost invitați să participe și reprezentanți ai instituțiilor de cultură existente în județ, actuali și foști inspector școlari, dar și actuali și foști directori sau angajați ai CSEI Baia Mare, care și-au pus amprenta asupra acestei instituții de învățământ de-a lungul celor două decenii de activitate. Au fost prezenți și consilierii județeni Liliana Moga, Gyongyike Bondi, Teodor Ardelean, directorul DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras, directorului Muzeului de Etnografie și Artă Populară, Monica Mare, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş, Delia Ardelean, inspectorul școlar general adjunct Mihai Pop.

În cadrul acțiunii emblematice desfășurată la Palatul Administrativ, prof. Nicoleta Elena Covaci, director al C.S.E.I. Baia Mare, a făcut cunoscut faptul că, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și  Consiliul Județean Maramureș, au reușit să  lanseze proiectul educațional intitulat ”Tinerii mesteșugari”. De asemenea, a prezentat actul educational terapeutic și de profesionalizare din cei 20 de ani de funcționare și a precizat că evenimentul este inclus în calendarul Centrului Pedagocic al Învățământului Special din primul semestru al anului școlar 2018 – 2019.

Dat fiind faptul că se apropie Ziua Națională a României, iar educația incluzivă reprezintă parteneriatul dintre elevi, părinți, colaboratori, autorități și școli integratoare, organizatorii au inclus în program, pe lângă imagini și cuvinte, un moment artistic emoționant de evocare prin cântece patriotice interpretate de elevi ai CSEI Baia Mare, ai Corului Gaudium și ai Corului Peniteciarului Baia Mare.

Mesaje de felicitare și apreciere pentru reprezentanții C.S.E.I. Baia Mare au avut și Ciprian Cucuiat, inspectorul școlar general adjunct, Cosmin Drulea, directorul de cabinet al Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a dat citire cuvântului transmis de șeful administrației județene, foștii directori ai școlii speciale, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș dar și alți invitați prezenți la eveniment. Din partea instituției județene, prof. Nicoleta Elena Covaci, directorul C.S.E.I. a primit un coș cu flori și o plachetă aniversară, iar acțiunea a fost marcată prin oferirea de diplome  acordate de unitatea școlară tuturor angajaților care, cu devotament și dăruire, se ocupă de educația copiilor cu cerințe speciale.

Articolul precedentTinerii liberali învață politică și respectul pentru valori și istorie
Articolul următorCentrul civic al comunei Bârsana a fost modernizat