Ziua Mondială a Sindromului Down va fi marcată la nivelul orașului Baia Mare printr-un eveniment ce va avea loc în Centrul Millenium.
Este vorba despre un flashmob, la care sunt așteptați să participe cât mai mulți cetățeni: persoane cu sindrom Down, părinți, prieteni și voluntari. La acest flashmob participă și grupa de copii cu nevoi speciale coordonată de coregraful Ioana Timiș, care lucrează cu cei mici, de mai bine de doi ani.
Sloganul evenimentului este: ”Cetățean ca tine” și după cum ne informează organizatorii, obiectivul evenimentului este să atragă atenția asupra prezenței persoanelor cu sindrom Down în comunitatea băimăreană și a nevoii de recunoaștere a lor ca cetățeni cu drepturi depline.

Este al cincilea an consecutiv în care Asociația Ioana-Maria, un ONG înființat de părinții unei fetițe cu sindrom Down, organizează evenimente care marchează această zi simbolică. Invităm toate persoanele cu sindrom Down din Baia Mare, însoțite de prieteni și rude, să ni se alăture în acest demers” a precizat Dan Ivan președintele asociației.

Evenimentul are loc joi 21 Martie, începând cu ora 16:00, în zona pietonală a Pieței Libertății din Baia Mare. Menționăm că data de 21 Martie este adoptată de Adunarea Generală a ONU, începând cu anul 2011, ca Ziua Mondială a Sindromului Down.

Articolul precedentSe apropie data scadentă pentru plata impozitului
Articolul următorElevi maramureșeni la Olimpiada de religie greco-catolică