Și anul acesta cetățenii care își plătesc integral impozitul pentru anul în curs până la 31 martie pot beneficia de o bonificație de 10%. Întrucât 31 martie cade într-o zi nelucrătoare, sighetenii pot beneficia de acestă bonificație la plata impozitului inclusiv luni, 1 aprilie.

Persoanele fizice și juridice beneficiază de o bonificație de 10% pentru clădiri, teren și mijloace de transport dacă își achită integral impozitele pentru 2019 până la această dată.

”Data scadentă pentru plata impozitului este 31 martie. Deoarece 31 martie este o zi nelucrătoare ultima zi de plată a impozitelor fără a se aplica penalități de întârziere este 1 aprlie. Până la această dată atât persoane fizice cât și persoane juridice pot să plătească impozitele pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport. Dacă plătesc integral pentru anul 2019 obțin o bonificație de 10% sau pot să plătească pe jumătate  de an”, a explicat Tamara Vasiliu Calogherato, directorul Direcției Venituri Primăria Sighetu Marmației.

Plata impozitului se poate face în numerar sau cu cardul bancar la casierie sau online pe pagina de internet a Primăriei Sighet.

”Plata se poate face în numerar sau cu cardul la caseria Direcției Venituri sau online având două posibilități, pe site-ul primăriei sau pe ghișeul.ro. Tot până în data de 31 martie persoanele juridice au termen de depunere a reevaluărilor pentru construcțiile la care déjà s-a depășit termenul de 3 ani. Îi rog ca până în data de 31 martie să își aducă evaluările să le putem introduce în baza de date ca să știe ce au de plătit. Și pentru persoanele fizice care au clădiri nerezidențiale și care trebuie să își depună evaluările, termenul este tot 31 martie”, a adăugat directorul Direcției Venituri.

După data de 1 aprilie se aplică majorări pentru persoanele care nu și-au plătit impozitul pentru prima jumătate de an până la data scadentă.

Programul Direcției Venituri în această perioadă va fi de luni până joi de la ora 08:00-16:00 iar vineri de la ora 08:00-13:00.  În 1 aprilie, ultima zi în care se poate plăti, programul la Direcția Venituri va fi de la ora 08:00-17:00.

 

 

 

Articolul precedentAnul acesta în Cavnic se vor face mai multe investiții
Articolul următor„Cetățean ca tine”, flashmob în Baia Mare