Investițiile în orașul Cavnic vor continua și anul acesta. Primarul Vladimir Petruț spune că în 2019 vor fi demarate lucrări importante pentru oraș, iar accentul se va pune pe infrastructură și se vor asfalta 16 km de străzi.

În 2018 în Cavnic s-au finalizat mai multe lucrări, una dintre cele mai importante fiind rețeaua de apă și canal. În perioada următoare va începe asfaltarea străzilor din oraș.

”Dacă anul trecut am reușit să finalizăm împreună cu operatorul și cu Banca Mondială investiția privind reabilitarea tuturor conductelor și modernizarea rețelei de apă și canal, am introdus aproximativ 15.000 metri liniari de conducte de apă potabilă, 12.000 metri liniari de conducte de canalizare, iar anul acesta avem semnat contractul de finanțare, avem licitația făcută cu operatorul care va asfalta 16 km de străzi. În zona de la intrare în oraș dinspre Baia Sprie până în zona cunoscută Șuior, toate străzile vor fi asfaltate”, a spus Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Proiectul privind asfaltarea străzilor este în valoare de aproximativ 3 milioane de euro iar lucările vor fi demarate odată ce vremea va permite acest lucru.

 ”Am reușit anul trecut să terminăm și lucrările în centrul civic, a rămas doar documentația, să rezolvăm problema documentațiilor și să închidem proiectul. Este vorba despre alți 600 m de asflat ca lungime, dar lățimea este foarte mare, discutăm de niște proiecte care odată realizate fac ca orașul Cavnic să intre în rândul orașelor moderne. În ceea ce privește asfaltarea străzilor, cei 16 km vor fi asfaltați sper că începând de săptămâna viitoare dacă vremea ne va permite pentru că la Cavnic avem zăpadă. Eu sper ca înainte de sărbătorile pascale să putem începe lucrările, va fi un proiect mare pentru Cavnic cu o valoare de 3.000.000 euro, totul este ok numai să dăm drumul la lucrări”, a adăugat Vladimir Petruț.

Vladimir Petruț a precizat că prin proitectele care vor fi derulate orașul Cavnic va fi cu adevărat modernizat.

Articolul precedentMaramureșeni arestați pentru tâlhărie și abandon de familie
Articolul următorSe apropie data scadentă pentru plata impozitului