„Pedalăm pentru mai bine!” acesta este un nou eveniment cu scop caritabil, dedicat tuturor pasionaților de ciclism, organizat de Mibo Adventures şi Rotaract T.E.A.M. Baia Mare.
Evenimentul constă în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în natură, prin satele din apropierea localității Baia Mare.

Scopul este promovarea unui stil de viață sănătos, dar în același timp de ajutorare a persoanelor care au nevoie de sprijinul comunității.

Această ediție este destinată familiei Katona din loc. Seini formată din părinții Arpad și Marcela, și cei 6 copii ai lor, Marian 21 ani, Andreea 19 ani, Alex 18 ani, Ioana 16 ani, Zoli 8 ani și Ionut 4 ani.

Situația lor nu este una favorabilă, având un venit de aproximativ 600 lei/lună, sumă provenită în principal din alocația copiilor.
Părinții și frații mai mari lucrează cu ziua pentru a suplimenta veniturile familiei și pentru a se putea întreține.

Pe lângă situația materială precară, casa în care locuiau, cu chirie, a ars anul trecut, iar de atunci, cu ajutorul pădurarilor din zonă, locuiesc într-unul din cantoanele lor.

Taxa de participare, pentru cei care vor pedala alături de cei de la Rotaract Team Baia Mare, este sub formă de donație minimă recomandată în cuantum de 20 lei. Toate fondurile strânse se vor îndrepta către familia Katona din Seini.

Evenimentul va avea loc sambata 5 octombrie iar traseul este destinat bicicletelor de tip MTB cu dificulatatea înspre mediu, anunţă organizatorii.

FOTO ARHIVA Brian Cristian – Rotaract Team

Articolul precedentBani alocați județului Maramureș pentru obiective afectate de calamități naturale
Articolul următorNoul an universitar a început astăzi