Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. In cursul noptii local la munte si izolat in rest a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 5 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 61 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit zapada. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 4 grade la Ocna Sugatag, Targu Lapus si 6 grade in Baia Mare. Izolat, la munte s-a semnalat ceata.


Stratul de zapada este prezent in zona de munte si masura, aseara, pana la 37 cm la Vf. Iezer.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului avea valoarea cuprinsa intre -1 grad la Targu Lapusm, Borsa, Cavnic si 3 grade in Baia Mare.
A nins noaptea trecuta pe sectoarele de drumuri nationale, pe DN18, in Pasul Gutai, Pasul Prislop si pe DN17C, Dealul Strefanitei. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este partial umed in zonele de deal si de munte si uscat in zone de campie. Cerul este partial acoperit pe mahoritatea sectoarelor de drumuri nationale. Vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 25 de utilaje si au imprastiat 56 tone material antiderapant.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Gheata mai este prezenta doar la malurile raurilor Ruscova si Mara. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. 
Stratul de zapada masoara: 82 cm la Cavnic, 63 cm in Pasul Gutai, 58 cm la Firiza, 49 cm la Baiut, 36 cm la Vf. Iezer, 28 cm in Baia Borsa, 26 cm la Luhei, 21 cm la Ruscova, 14 cm in Poiana Borsa, 7 cm la Cavnic.
Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.
Valori ale temperaturii aerului acum: -1 grad la Targu Lapus, Cavnic si Borsa, 0 grade la Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus, 1 grad la Ocna Sugatag si Baia Sprie, 3 grade in Baia Mare.
Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Izolat, in cursul zilei la munte va ninge slab. Vantul va sufla slab, la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad. Izolat vor fi conditii de ceata in zonele joase.
Maine, 28 februarie a.c., prognoza meteorologica prevede ca vremea se va incalzi si va fi mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 12 grade, iar cele minime intre 0 si 4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata in zonele joase.

Articolul precedentÎncă o stradă din Sighetu Marmației le dă bătăi de cap șoferilor
Articolul următorSe lucrează la terenul de sport din Bârsana