Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri publice din judet in conditii de iarna. Sectoarele de drumuri nationale din zonele de deal si de munte au pe partea carosabila un strat de zăpadă framantata, cu grosimea cuprinsa intre 0 si1 cm. Nu au fost inregistrate probleme in trafic sau perturbari, datorita conditiilor meteorologice.

Cerul este acoperit, ninge slab la Borsa si Viseu de Sus. Vantul bate linistit, insa prezinta intensificari in zona montana inalta. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 150 de metri pe DN18, in Pasul Prislop,intre km 156 si km 180. In afara partii carosabile stratul de zapada proaspat depus masoara, in zona inalta de munte, intre 10 si 35 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 27 utilaje si 3 UNIMOG-uri. S-au raspandit 351 tone material antiderapant (Baia Mare- 96 tone pe DN1C, E58 si centura de ocolire a municipiului resedinta de judet, DN18 Pasul Gutai – 51 tone, Sighetu Matmației, DN18 si DN19 – 24 tone, Petrova, DN18 – 41 tone, Vișeu de Sus, DN18 si DN17C – 45 tone, Borșa, DN18 – 38 tone, Targu Lapus – DN18B – 56 tone). Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed, cu exceptia DJ184 Baia Sprie -Cavnic si DJ109F Cavnic-Ocna Sugatag, unde se gaseste zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm.

Zapada masoara in afara partii carosabile, pe unele sectoare de drumuri judetene intre 4 si 6 cm. S-a intervenit cu 26 utilaje si imprastiat 770 tone material antiderapant. Debitele si cursurile de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost inregistrate probleme. Fenomenele de iarna sunt prezente pe principalele cursuri de apa. Gheata se gaseste la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Lapus, Cavnic si Firiza. S-a format pe raul Mara un pod de gheata cu ochiuri. Curg sloiuri de gheata pe raurile Somes si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara 9 cm la Vf. Iezer. 7 cm in Blidari si in Pasul Gutai, 6 cm in Baia Borsa, pe Valea Vaserului si Firiza, 5 cm la Grosii Tiblesului, Baiut, Bicaz, Busag, Copalnic, 4 cm in Poiana Borsa, Moisei, Sacel,Salsig, Razoare, Lapusel, Cavnic, Targu Lapus, Suciu de Jos, Baia Mare, 3 cm la Mara, Sieu, Cicarlau, Luhei, Sighetu Marmatiei si Valea Viseului, 2 cm Leordina, Bistra si Vadu Izei. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -11 grade la Vf. Iezer,-8 grade la Ocna Sugatag -6 grade in Pasul Prislop, Sighetu Marmatiei si Pasul Gutai, -5 grade la Cavnic -4 grade in Baia Mare, la Borsa, -3 grade la Viseu de Sus, Baia Sprie si Targu Lapus, -2 grade la Somcuta Mare si la Seini.

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul zilei, local la munte si pe arii restranse va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare indeosebi ziua de pana la 45-55 km/h iar in zona montana inalta de peste 70-80 km/h, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -8 si -5 grade.

Articolul precedentULTIMA ORĂ: Accident grav în Bârsana
Articolul următorMARAMUREȘ: Drumuri județene închise pe perioada de iarnă