Prefectura Maramureș informează că sunt închise pe perioada de iarnă următoarele  sectoare de drumuri județene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Pasul Gutâi; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Botiza-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza

Având în vedere informarea meteorologică, dar și atenționarea cod galben pentru zona de munte a județului, CJSU Maramureș va monitoriza desfășurarea traficului rutier pe sectoarele de drumuri publice din județ.

Prefectura Maramureș reamintește conducătorilor de vehicule obligativitatea echipării cu cauciucuri de iarnă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață și polei.

CJSU recomandă conducătorilor auto în scopul prevenirii producerii de accidente rutiere să conducă preventiv, să își adapteze viteza la condițiile de trafic, de drum, la condițiile meteorologice, să evite bruscarea comenzilor vehiculelor, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei. De asemenea, înainte de a porni la drum să verifice funcționarea instalației de climatizare-dezaburire, funcționarea luminilor de întâlnire și de ceață din dotare.

Conducătorii de autovehicule se pot informa înainte de a pleca la drum despre starea de practicabilitate a sectoarelor de drumuri din județul nostru la telefoanele: 0262 211789 Dispecerat drumuri naționale, 0262 214101 Dispecerat drumuri județene.

Serviciul Politiei Rutiere va realiza filtre rutiere în pasurile montane pentru verificarea echipării vehiculelor cu cauciucuri de iarna si vor monitoriza desfășurarea traficului rutier în aceste zone, dar și pe sectoarele de drumuri județene din zona pârtiilor de schi de la Cavnic.

Articolul precedentCirculatie rutiera in condtii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet
Articolul următorCât au cheltuit turiștii de Revelion?