Clopotele bisericilor din Sighetu Marmației au răsunat astăzi la ora 12:00 în cor ca strigăt de rugăciune și ajutor către Dumnezeu având în vedere situația înregistrată la nivel naționl din cauza coronavirusului.

 Episcopia  Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului i-a îndemnat pe preoți ca la ora 12.00 să fie trase clopotele în toate bisericile de la oraș, de la parohii și mănăstiri timp de 5 minute.

”Întrucât situația de urgență instituită pe întreg teritoriul României presupune restricționarea unor drepturi și libertăți ale cetățenilor, iar izolarea produce tristețe, singurătate și senzația de pustiu, îndatorăm preoții și Consiliile parohiale să aplice tradiția existentă, aceea ca la ora 12.00 să fie trase clopotele în toate bisericile de la oraș, de la parohii și mănăstiri timp de 5 minute.

Sunetul lor este pe de-o parte un strigăt de rugăciune și de ajutor către Dumnezeu, iar pe de altă parte o dovadă că Hristos – Dumnezeu și Biserica Lui sunt cu noi și ne poartă de grijă în această vreme de încercare, fiind în stare de veghe”, precizează Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

La ora 12:00 clopotele au răsunat în cor timp de mai multe minute.

Articolul precedentAlfred Simonis cere Guvernului să ia masuri de plafonare a prețurilor urgent
Articolul următorLista actualizată a ţărilor cu peste 500 de cazuri de coronavirus