Județul Maramureș se află sub atenționare Cod Galben de ploi. Meteorologii au emis atenţionări meteo şi coduri galbene, valabile până miercuri, perioadă în care temperaturile scad drastic, şi cu 10 grade mai mici decât normalul acestei perioade, iar vântul va bate cu putere.

Informarea meteo de răcire accentuată a vremii, valabilă pentru toată ţara este valabilă până în 26 septembrie la ora 08.00. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 50…60 km/h şi temporar va ploua la început în vest, în centru şi în nord, apoi local şi în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marţi, 25 septembrie se va resimţi în toată ţara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Meteorologii spun că  vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Articolul precedentPompierii maramureșeni au intervenit la 4 situații de urgență în acest sfârșit de săptămână
Articolul următorStop contrabanda. Contrabanda cu țigări, principalul fenomen infracțional care se manifestă la frontiera de nord a României