Efectivele MAI au fost mobilizate pentru intervenții rapide în situațiile de risc cauzate de fenomenele hidrologice periculoase. Hidrologii au anunțat și un Cod galben, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice din județele Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin, valabil până mâine la ora 12.00.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de Cod portocaliu valabilă până mâine la ora 06:00, pentru unele bazine hidrografice din mai multe județe.  În acest interval, hidrologii anunță că se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pârâie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să se intereseze de starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă înainte de plecare și să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător.

Prefectura Maramureș informează că structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

Articolul precedentModificări la înscrierea în clasa pregătitoare 2020. Repartizarea copiilor în clase se va face în ordine alfabetică. Învățătoarele – repartizate la clasă prin tragere la sorți
Articolul următorSe răcește vremea și va ploua în Maramureș