Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Maramureș un Cod Galben de intensificări ale vântului, ploi și ninsori viscolite. Atenționarea meteorologică este valabilă până miercuri, 5 februarie, la ora 08:00.

În cursul zilei de astăzi va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri, în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

În zona de munte a județelor Maramureș, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

Articolul precedentCog galben de inundații în Maramureș și în alte 9 județe
Articolul următorMaramureșean, prins la 5 luni de la comiterea unui furt din locuință