Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a continuat şi în această vară să întărească relaţiile de colaborare cu partenerii Căpităniei de Poliţie a Judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, Republica Ungară. Activităţile desfăşurate au vizat participarea poliţiştilor la misiuni de sprijin operativ pe teritoriul ţărilor de apartenenţă ale celor două instituţii, conform calendarului şi competenţelor specifice.

 

În perioada 13 – 19 august, doi poliţişti maghiari au fost cooptaţi în patrule comune constituite cu poliţişti români pe raza de competenţă a  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi au acţionat, cu predilecţie, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. O activitate importantă pe agenda de lucru a constituit-o participarea la misiuni operative de patrulare şi control în trafic pe D.N. 19 C Sarasău şi D.N.18 Ocna Şugatag.

Deschiderea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş în ceea ce priveşte cooperarea internaţională s-a concretizat şi prin participarea a doi poliţişti maramureşeni pe raza de competenţă a Căpităniei de Poliţie a judeţului Szolnok, unde au acţionat alături de colegii lor maghiari, în special în zonele în care se înregistrează un flux semnificativ de turişti români.  Scopul acțiunilor comune l-a reprezentat asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival în zona de frontieră prin sprijinirea poliţiei maghiare în eficientizarea siguranţei rutiere pe D.N.4, acesta fiind una din principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români.

 

 

 

Articolul precedentAsfaltările, subiect de discuții în Consiliul Local Sighet
Articolul următor23-25 august – A doua editie a Trofeului Minaur la handbal feminin