FOTO ARHIVA

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Refacerea stratului de uzură din zona Centrului Istoric și a străzilor adiacente” din municipiul Sighetu Marmației a fost aprobată de consilierii locali sigheteni în ședința de Consiliu Local din luna iulie. Au fost însă discuții privind mai multe aspecte.

Referitor la acest proiect de hotărâre unii consilieri locali au întrebat dacă lucrările de apă-canal, gaz, precum și cele efectuate de Electica pe aceste sectoare de drum sunt încheiate. Primarul Horia Scubli a dat asigurări că aceste lucrări sunt finalizate pentru a nu afecta ulterior asfaltul.
”Țin să vă aduc la cunoștință că Electrica încheie lucrările, este ultima dintre cei care gestionează utilități publice și își încheie lucrările în așa fel încât toate instituțiile care generează sau ar putea să genereze spargerea stratului de asfalt și-au rezolvat problemele. În acest moment niciuna dintre ele nu are a interveni în zona de asfalt. Despre gurile de canal, ele fac parte integrantă din acest proiect. Firma care va câștiga licitația, primul lucru pe care îl va face va fi frezarea zonelor cu probleme de declivitate, al doilea lucru este punerea în cotă a gurilor și respectiv a capacelor în așa fel încât să se facă o trecere lină și noi să nu mai dăm în gropi”, a explicat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.
Edilul local a mai precizat că toate bordurile au fost revizuite, iar într-o zonă în care există probleme din acest punct de vedere vor fi înlocuite bordurile înainte de demararea lucrărilor. Consilierul local Eugenia Godja a venit și cu o propunere prin care să se interzică spargerea asfaltului pentru diferite lucrări după efectuarea acestei investiții.

 

”Nu cred că ar fi lipsit de importanță ca să emitem o Hotărâre de Consili Local sau o dispoziție a primarului prin care, pe centru unde se face lucrarea de care noi vorbim aici, 5 ani de zile să nu se mai permită nicio intervenție”, a precizat consilierul local Eugenia Godja.

 

Consilierul local Alexandru Oros a precizat că asfaltarea zonei centrale nu este o prioritate ținând cont că sunt străzi din oraș care au nevoie urgentă de reparații.

 

”Eu nu cred că este o oportunitate stringentă intervenția în zona centrală acum, cu atât mai mult cu cât suma, așa cum discutau colegii, nu acoperă partea de mutare a infrastructurii aeriene, componentele de utilități care sunt încă pe stâlpi în asfalt. Nu putem gândi în acest buget o zonă centrală făcută cu piatră cubică care este o chestie de apreciat în marile orașe și mai mult de atât nu aș vrea să încep o înșiruire a străzilor din Sighet care astăzi sunt praf și publere. Sunt foarte multe și cred că mai degrabă este nevoie să intervenim acolo”, a adăugat consilierul local Alexandru Oros.

 

În urma discuțiilor din cadrul ședinței de Consiliu Local s-a decis modificarea proiectului de hotărâre pentru a fi reabilitate mai întâi străzile adiacente și pe urmă zona centrală.
Articolul precedentPeste 100 de acţiuni organizate de poliţiştii maramureşeni pentru protejarea fondului forestier
Articolul următorColaborarea între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Szolnok, Ungaria, continuă