Poliţiştii maramureşeni au organizat, în primele şase luni ale acestui an, peste 100 de acţiuni pentru depistarea neregulilor din domeniul forestier.

În cadrul acestor acţiuni s-au realizat 408 controale, în fondul forestier, la sediile unor societăţi comerciale care au ca obiect principal de activitate exploatarea, prelucrarea sau comercializarea materialului lemnos, dar şi pe drumurile din judeţ pentru verificarea transportului de lemne.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 49 dosare penale în care sunt cercetate mai multe persoane bănuite de comitere unor infracțiuni prevăzute de legislația privind protecția fondului forestier. Totodată au fost aplicate 146 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, iar ca măsură complementară au fost confiscați sau reținuți în vederea stabilirii provenienței 711 metri cubi de material lemnos. Poliţiştii maramureşeni continuă activitățile, în sistem integrat, împreună cu specialiști din cadrul gărzilor forestiere și direcțiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Articolul precedentMăsuri pentru prevenirea apariției și extinderii pestei porcine africane în Maramureș
Articolul următorAsfaltările, subiect de discuții în Consiliul Local Sighet