Joi, 30 mai, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în colaborare cu Primăria Sighetu Marmației, Comunitatea Evreilor din Sighet și Casa Memorială „Elie Wiesel” organizează o serie de activități comemorative la care vor participa reprezentanți ai administrației prezidențiale, ai administrației locale și județene, membri ai corpului diplomatic, membri ai comunității evreiești din Sighet precum și reprezentanți ai societății civile.

Mâine la Memorialul Holocaustului din Sighet, va avea loc o ceremonie de comemorare și depunere de coroane.

”Vorbim despre un eveniment extrem de important pentru comunitatea evreiască din România, este vorba despre comemorarea Holocaustului și trecerea celor 75 de ani de la momentul în care Holocaustul a fost declanșat. Institutul Elie Wiesel, aflat în subordinea Guvernului României, care cercetează Holocaustul este organizatoru. Deși inițial era confirmată prezența președintelui României între timp s-a aflat că acesta trebuie să plece la comunitatea europeană și nu va fi prezent mâine aici însă din partea domniei sale va fi prezent prim consilierul acestuia, îl așteptăm pe domnul ambasador Hans Klemm, așteptăm în mare măsură toți angajații de la Institutul Elie Wiesel din București precum și personalități ale vieții culturale, politice din România și din Sighetu Marmației”, a declarat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

La Casa Memorială „Elie Wiesel” va avea loc proiecția filmului „Dire l’indicible. La quête d’Elie Wiesel”, documentar despre întoarcerea lui Elie Wiesel în orașul natal și premierea elevilor care au participat la concursul de eseuri „Elie Wiesel și lecțiile sale de viață”.

 

Articolul precedentCadavrul fetiței dispărute din Repedea a fost găsit în Ucraina
Articolul următorEra de aşteptat! Vida Noemi a pierdut procesul cu ANI