Viceprimarul municipiului Baia Mare, Vida Noemi a pierdut procesul cu Agenția Naţională de Integritate şi va fi eliberată din funcţie. Decizia a fost pronunţată ieri 28 mai a.c.
Vida Noemi a atacat în instanță raportul ANI, iar după mai bine de 4 ani de judecată, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justie, care s-a pronunțat definitiv în această speţă.

Astfel, viceprimarul a pierdut procesul iar Înalta Curte de Casație și Justiție precizează că „admite recursul declarat de pârâta Agenția Natională de Integritate împotrivă sentinței civile nr. 408 din 1 octombrie 2015 a Curții de Apel Cluj – Secția a ÎI-a civilă, de contencios administrativ și fiscal.Casează sentința recurată și, rejudecând cauza, respinge în tot acțiunea formulată de reclamantă Vida Noemi Erika, aceasta fiind neintemeiată. Definitivă. Pronuntată în sedintă publică, astăzi, 28 mai 2019”.

Agenția Natională de Integritate a găsit-o în stare de incompatibilitate pe Vida Noemi în anul 2015, la finele lunii aprilie. În mandatul 2008 – 2012, Vida Noemi nu a renunțat la contractele încheiate anterior validării mandatului de consilier local, între Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare și S.C. OPUS MEDIA S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deține funcția de administrator și calitatea de asociat), încălcând legea.

Vida Noemi a încasat în perioada de incompatibilitate aproape 30.000 de lei, bani de la bugetul local.

Articolul precedentComemorarea a 75 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord
Articolul următorSistemul Ro-Alert nu a funcţionat în Baia Mare