În Baia Mare va fi înființat un centru pentru victimele violenței domestice. Consiliul Județean Maramureș a aprobat, în cadrul ședinței ordinare din luna februarie, înființarea complexului de servicii „Locuință Protejată Venus”, destinat victimelor violenței domestice.

 Înființarea complexului de servicii „Locuința Protejată Venus” este rezultatul semnării acordului de parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, precum și a contractului de finanțare prin programul POCU 465/4/4/128038 pentru implementarea proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, încheiat între Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Ministerul Fondurilor Europene. Potrivit actului normativ, autoritățile administrației publice locale au responsabilitatea înființării, organizării, administrării și furnizării serviciilor sociale destinate prevenirii și combaterii violenței în familie. În baza aceleiași hotărâri, a fost aprobată și contribuția proprie asigurată de către județul Maramureș, în valoare de 22.963,232 lei, fără TVA, reprezentând 0.045% din valoarea totală a proiectului.

Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” are ca obiectiv reducerea numărului de victime ale violenței domestice prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de 42 de locuințe protejate, în scopul transferului la o viață independentă al victimelor violenței domestice, precum și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

 În vederea implementării acestui proiect a fost aprobată și înființarea a opt posturi pentru personalul care va urma să deservească complexul de servicii, după cum urmează: un post de șef centru, un post de asistent social, un post de consilier juridic, un post de psiholog, un post de consilier vocațional și trei posturi de infirmier. Personalul de specialitate, constând în șeful de centru, asistentul social, psihologul și consilierul vocațional va fi asigurat din cadrul personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Proiectul se derulează în perioada 2019 – 2023.

Articolul precedentProtest la Baia Mare pentru susținerea Sorinei Pintea
Articolul următorHoria Mihălcescu, consilierul lui Dragnea, samsar de jurnaliști