De Sfânta Maria Mică la Biserica greco-catolică ”Sfântul Anton” din Călinești va avea loc un concert de muzică clasică și cântece religioase. După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți vor avea ocazia să participe la spectacolul pregătit de invitați.

 

Evenimentul este organizat de Măriuca Verdeș, Centrul de Informare Turistică de la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” Călinești, Căieni și Biserica greco-catolică ”Sfântul Anton” împreună cu Fundația culturală „Dana Ardelea” din București.

 

”Suntem la a treia ediție a acestei manifestări din Călinești și totdeauana am venit fie cu folclor, fie cu muzică clasică, cu tinere talente, care susțin activitatea noastră care este benevolă, adică efortul nostru pentru a dezvolta și încuraja tinerele talente, a răspândi cultura și cunoștințe despre ceea ce înseamnă tradiție, ce însemnă modernitate, cum trebuie îmbinate în așa fel încât nivelul nostru cultural să crească tot timpul și să fim demni de calitatea de membrii ai Uniunii Europene”, a spus Aurel Ardelea, vicepreședinte Fundația culturală „Dana Ardelea” din București.

 

”Găsesc oportună venirea noastră aici pentru a arăta tinerilor din Călinești ce este muzica cultă, ea este un balsam pentru sufletele noastre și doresc să participe cât mai multă lume la acest concert religios. Eu am fost impresionată la cealaltă ediție de sala plină de la Biserica Greco-Catolică și apaluzele ne-au determinat să venim din nou aici, cu plăcere”, a mărturisit Dana Ardelea, președintele fundației.

 

Recitalul va fi susținut de Alexandrina Vizitiu, mezzosoprană, membră a Filarmonicii ”George Enescu” și a corului Nihil sine Deo, de Angelica Popescu, mezzosoprană, membră a Coralei Nihil sine Deo și profesoară de canto la Voltaj Academy, și de Alexa Mihăescu la pian.

 

”Mă aflu pentru a doua oară aici, prima dată am fost în 2016 și aștept cu mare nerăbdare să revăd publicul maramureșean”, a precizat mezzosoprana Alexandrina Vizitiu.

 

”Sunt încântată să fiu prima oară invitată la acest eveniment. O să le prezentăm un program de prelucrări folclorice și muzică clasică”, adăugat Angelica Popescu, mezzosoprană.

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, la Biserica ”Sfântul Anton” din Călinești.
Articolul precedentInspectoratul Școlar Județean Maramureş are un nou inspector școlar general adjunct
Articolul următorPovestea unei biserici de lemn din Maramureș