Lucrările de modernizare al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureş au fost finalizate.
În perioada 2016 – 2019, au fost efectuate lucrări de consolidare, extindere și modernizare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din acest centru, fiind acum printre cele mai moderne din România.

Actualul spaţiu de detenţie întruneşte standardele sanitare şi de igienă, fiind dotat astfel încât să ofere persoanelor lipsite de libertate condiții pentru dormit, servirea mesei şi păstrarea bunurilor personale.
Cele 15 camere de deţinere au o capacitate totală de 31 de locuri, 14 camere cu câte două locuri şi o cameră cu trei locuri. Camerele de detenţie beneficiază de lumină naturală, ventilaţie directă, grupuri sanitare în fiecare cameră, încălzire, aer condiţionat şi acces la TV.” au declarat reprezentanţii IPJ Maramureş.

De asemenea, în urma lucrărilor de reabilitare a fost amenajat un club, o bibliotecă, un cabinet medical, două infirmerii, frizerie, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă.
Pereţii aferenţi curţii de plimbare au fost consolidaţi, iar în interiorul curţilor au fost montate aparate de gimnastică pentru efectuarea de exerciții fizice și elemente fixe pentru asigurarea odihnei și relaxării.

Acces la telefon pentru cei arestaţi  
Au fost instalate posturi fixe de telefonie publică pentru asigurarea, în mod corespunzător, a dreptului la convorbiri telefonice şi au fost îmbunătăţite sistemele de pază şi siguranţă şi eficientizate activităţile poliţiştilor, care desfăşoară activităţi în cadrul centrului.
De asemenea au fost amenajate spații în care se efectuează audierea persoanelor custodiate și audieri de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din penitenciar.
Se asigură dreptul la vizită cu apărătorii aleși, cu psihologul, cu preotul pentru asistența religioasă, cu reprezentați diplomatici, în cazul persoanelor cu cetățenie străină și întrevederi cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, cu atribuții în respectarea drepturilor omului.
Articolul precedentMoment de reculegere pentru poliţistul împuşcat mortal
Articolul următorA debutat examenul național de bacalaureat