Copiii beneficiari ai pensiei de urmaș și care au împlinit vârsta de 16 ani trebuie să prezinte la Casa de Pensii Maramureș o adeverință din care să rezulte că frecventează cursurile liceale/universitare la zi pentru a beneficia de acești bani.

Având în vedere că începând din luna iulie 2018 s-a modificat calendarul de plată a pensiilor, potrivit Casei de Pensii Maramureș pentru anul școlar/universitar 2018-2019,  pentru adeverințele prezentate până în 26.09 2018 plata pensiei se va face în luna octombrie cu poșta sau la cont după caz, pentru adeverințele prezentate în perioada 26 septembrie -10 octombrie plata se face la cont în luna noimebrie iar pentru adeverințele prezentate în perioada 10 octombrie – 26 octombrie plata pensiei se face cu poșta în luna noiembrie sau la cont în luna decembrie.

Reprezentanții Casei de Pensii Maramureș precizează că pentru cazurile în care adeverințele nu se prezintă până în 26 septembrie plata pensiei urmează a fi suspendată și se va relua numai după prezentarea adeverinței. Reluarea se va face de la data suspendării, adică 1 octombrie.

Adeverințele sunt emise după data începerii anului școlar pentru elevi, respectiv după începerea anului universitar pentru studenți.

Articolul precedentLiberalii maramureşeni îngrijoraţi de lucrările de pe DN 18B
Articolul următorFotbaliştii băimăreni s-au întors învingători