Una dintre temele intens dezbătute în această perioadă și anume situația lucrărilor de modernizare a DN18 B a fost abordată și de liberalii maramureșeni, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la sediul partidului. Conducerea PNL Maramureș a criticat starea proastă a lucrărilor efectuate acolo, deși ele au fost realizate, teoretic, pe o tehnologie foarte bună. 

Problema principală a drumului Baia Mare – Târgu Lăpuș este lipsa unei fundații adecvate pentru condițiile actuale de trafic, a semnalat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.
”Prin lucrarile executate se aduce un aport de material (in cazul nostru balast, aprox. 30 cm) se asterne peste asfaltul existent, se “aditiveaza” cu un liant imprastiat peste stratul de balast, apoi reciclatorul cu care mandru s-a pozat domnul Zetea, frezeaza structura veche a drumului si o amesteca cu straturile de balast si liant rezultand o structura noua, formata din piatra, balast, liant si asfalt frezat.Acest strat, compactat corespunzator, formeaza noua fundatie a drumului. In conditii optime, asternerea celor doua straturi noi peste noua structura rezolva in mod eficient problema participantilor in trafic, iar constructorul teoretic ar trebui să primească laude. Din păcate, această procedură a fost făcută pe jumătate în stil românesc și anume au făcut o parte din această structură de baza a drumului, însă nu au venit imediat cu asfalt ca să resolve problema până la capăt, iar participanții la trafic, circulând foarte mult pe acest drum, au distrus deja baza existent a drumului. Practic, chiar dacă se vine cu un strat de asfalt, posibilitatea ca acest drum să se deterioreze într-un timp scurt este foarte mare”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, vineri în cadrul unei conferințe de presă.
Liberalul mai atrage atenția Companiei Naționale de Drumuri să refacă aceste structuri în cel mai scurt timp și să toarne stratul de asfalt imediat, chiar dacă se lucrează pe porțiuni mai mici.
Oamenii se plâng de situația proastă a drumului și mai mult nu am văzut o situație din partea Consiliului Județean, care ar trebui să fie responsabil de drumurile județene și să găsească soluții la racordarea la aceste drumuri, pentru că va rezulta o diferență de nivel de aproximativ 30-40 cm cel puțin. Asta înseamnă că din drumurile județene vom urca pe drumul național DN 18. Aceasta este situația pe care o cer domnului Zetea și vreau să văd că vine cu o soluție în cel mai scurt timp, pentru a nu avea probleme cu aceste racordări, după ce drumul este finalizat”, a mai spus Ionel Bogdan.
Articolul precedentExproprierile dau bătăi de cap consilierilor locali băimăreni
Articolul următorCondiții pentru primirea pensiei de urmaș