Conducerea societăţîi de transport în comun URBIS Baia Mare a fost suspendată din cauza unui management defectuos.

Astăzi a avut loc o şedintă ADI pe tema transportului de persoane cu primarii din Zona Metropolitană şi se va propune o conducere interimară a societăţii.

Aceasta după ce primarii din Baia Mare, Baia Sprie, Dumbrăvița, Săcălășeni, Groși, Recea și Tăuțîi Măgherăuș au votat această decizie în unanimitate.

La ședința de analiză a participat și președintele Consiliului Judeţean Maramureș Gabriel Zetea care a propus anumite soluțîi pentru rezolvarea acestei probleme.

„Să decidem ce facem cu transportul, pentru discuții au fost și sunt, iar dacă  actualmente avem 1000 de abonamente subvenționate din bugetul local în fiecare lună. Avem 4700 de muncitori și creşte numărul lor și sunt transportați de pirați.

Eu insist operatorul Zonei Metropolitane îi ducă și îi aducă pentru va fi profitabil. Sunt 40 de autobuze care vor fi la ore diferite pentru firme. Problema este foarte gravă daca noi scăpăm acest operator unic din mână. Proiectul european Baia Sprie și Tautii Măgherăuş de a lua autobuze de tip hibrid sunt dar dar Urbis nu are ateliere, etc.

Dar este o bătălie pe care nu o câştigă nimeni şi sunt pierderi de ambele părţi. ținem cont, de ce doresc comunele. Dacă nu luam o decizie valabilă știm ce facem, îmi pare rău, pierd un operator în care am crezut dar merg spre privat. Am creat condiții optime pentru autobuz, am făcut tot ce s-a putut dar ceva nu e în regulă. „ a explicat Anton Ardelean, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş.

Societatea Urbis a venit cu alte explicaţii care s-au referit doar la pierderi, în timp ce primarii au menţonat că acele calcule sunt greşite.

„Ce face societatea în continuare? Pentru noi ne blocăm fiindcă avem pierderi cum au fost şi în 2017, 2018, tot pe pierderi am mers. În 2019 aceeași situație.” a spus Ioan Pop director Urbis Baia Mare

„Vreau spun, cu regret … cred managementul la Urbis a lăsat de dorit, ne adunăm, povestim ce facem, cum facem dar e o situație care trebuia rezolvată de multă vreme. Comuna Recea nu dorește achite compensări care pot creşte de la o lună la alta.” a precizat Octavian Pavel, primar comuna Recea.

„Singura condiție care am pus-o toți primarii de comune a fost, ca nu cumva cineva ne ceară bani mai mulţi. Ei iată că s-a ajuns la preţul unui bilet de  6,5 lei Baia Mare-Săcălaşeni. Dacă patru persoane rămân în Baia Mare, și iau un taxi atunci plătesc mai puțin. Nu toți vin cu Urbis au și mașini. Noi agreem transportul gratuit în Zona Metropolitană. Dar la momentul de faţă, a subvenționa transportul este exclus.  La expirarea contractului comuna Săcălășeni se va retrage. stabilim ce avem de făcut.” a adăugat şi primarul Emilian Pop din comuna Săcălășeni.

Trebuia facem o îmbunatățire a transportului public. Noi am avut proiecte. Dar cum am ajuns de la profit la pierdere pe ruta Baia MareBaia Sprie?  Dintr-o dată cele 5 comune au cheltuieli mai mici, iar pe Baia Sprie și Baia Mare ați mutat nişte cifre. Ne-ați atras și pe noi la început că va fi bine cu transportul, dar acum avem pierderi. rog fiți foarte serioși. Noi ne-am făcut calcule. Uniunea Europeană aloca bani dar condiția e existe un operator normal, dar acest operator nu funcționează bine.  Nu trebuie iți dai seama e o mânărie într-un tabel cu acele cifre şi ne spuneţi că se merge în pierdere. ” a declarat Alin Bîrda, primar Baia Sprie.

„Am mandat din partea Consiliului Local Baia Mare pentru doua opțiuni. Prima în raport cu compensațiile și pierderile, care în mare parte se asează  pe Baia Mare, Baia Sprie și Tauţi. Baia Mare plătește 20.000.000 lei către Urbis. Dar cheltuielile pe municipiu se ridică la 22.000.000 lei. Pe lângă ceea ce plătește Baia Mare mai plătesc și cetățenii și societățile comerciale. Ceva nu este în regulă. Din punctul acesta de vedere lansa public ideea regândim transport gratuit. Ori rămâne Urbis singură pe Baia Mare sau păstrăm Zona Metropolitană sau ADI cum o numim, iar  Baia Mare-Baia Sprie-Recea-Tăuţi rămână în acest sistem de transport și fiecare dintre dumneavoastră licitați cursele de transport. Sunt 300 și ceva de angajați acolo la Urbis. Dar economic nu mai putem duce această suma de aproape 2.000.000 lei lunar.” a afirmat Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Gabriel Zetea a spus că tarifele  practitate de Urbis  sunt mari faţă de operatorii privați iar dacă fiecare localitate iese din raza de acoperire a Urbis, atunci nici societatea de transport în comun nu se poate dezvolta pe viitor.

 Rămâne de văzut ce se va întâmpla în urma acestei decizii dar primarii sunt foarte hotărâţi în ceea ce au stabilit.