Aleșii județeni au votat, pentru al treilea an la rând, încheierea acordului de cooperare între Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean și unitățile administrativ-teritoriale comune și orașe pentru realizarea proiectului ”Primul ghiozdan” în anul școlar 2019 – 2020.

Suma de 165.000 lei a fost alocată pentru ca și în această toamnă toți elevii care vor intra în clasa pregătitoare, la începutul lunii septembrie, să primească un  ghiozdan echipat cu cele necesare pentru școală.

Potrivit acordului, fiecare ghiozdan va fi echipat cu: penar, creioane colorate, creion grafit, ascuțitoare, radieră, lipici solid, hârtie glasată, bloc mic de desen, caiet cu pătrățele, caiet tip I cu 24 de file. Acțiunile comune privesc identificarea numărului de copii înscriși în clasa pregătitoare în anul școlar care va demara în luna septembrie și donarea de ghiozdane echipate copiilor din grupul țintă identificat. Inspectoratul Școlar Județean s-a angajat să identifice grupul țintă și să sprijine instituția județeană în activitatea de distribuire a ghiozdanelor, în timp ce Consiliul Județean achiziționează ghiozdanele și le distribuie elevilor din clasa pregătitoare.
Acțiunea de distribuire a ghiozdanelor va fi realizată, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii august.

Articolul precedentI.S.U. Maramureș va găzdui etapa a III-a zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență
Articolul următorAvantajele elevilor care merg la școlile profesionale