Poliția Română a găzduit, astăzi, la Baia Mare – Maramureș, conferința de deschidere a Proiectului SAGA – „Cooperare regională pentru prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Ucraina”.

Principalul obiectiv al acestui proiect, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, este creșterea cooperării regionale pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor transfrontaliere la granița cu Ucraina.

Se are în vedere crearea unei platforme IT pentru asigurarea schimbului de date și informații, susținută de facilități moderne.

Întâlnirea a fost deschisă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de politie Carmen-Camelia Țuicu, care a subliniat importanța îmbunătățirii schimbului de bune practici între agențiile de aplicare a legii din România și Ucraina, în efortul comun pentru un climat de siguranță în regiune.

Până la finalul perioadei de implementare (29 iunie 2022), proiectul își propune să contribuie la o creștere semnificativă a securității frontierei de est a Uniunii Europene.

Printre partenerii beneficiari ai proiectului, în care Inspectoratul General al Poliției Române este lider, se află inspectoratele de poliție județene Maramureș, Botoșani, Suceava și Satu-Mare, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu-Marmației și Departamentul Poliției Naționale Ucrainene în Regiunea Ivano-Frankivsk.

Proiectul beneficiază de o finanțare de 5.209.341,07 EURO, respectiv 24.700.090,68 RON.

Articolul precedentPatru licee din Maramureş nu mai pot avea clasa a IX-a din 2019
Articolul următorAmenzi de 92 000 de lei aplicate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice