Odată cu venirea sezonului rece societatea de distribuție a apei recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor de alimentare cu apă, care pot provoca reducerea sau chiar sistarea alimentării cu apă a imobilelor.

Utilizatorii se pot proteja împotriva pagubelor pe care înghețul le poate provoca, evitând astfel cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, țevilor sau a branșamentelor de alimentare cu apă. Pe perioada de timp cu temperaturi scăzute, proprietarii de locuințe ar trebui să acorde importanță protejării apometrelor și țevilor de îngheț.

Astfel se recomandă ca atunci când este frig chiar dacă plecați de acasă să nu închideţi complet căldura, protejaţi atât apometrul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer rece.
În zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pământ pentru a micşora inerţia termică a componentelor ce se află în cămin.
Dacă lipsiţi mai mult timp de la domiciliu, nu uitaţi să goliţi conductele interioare de apă.

Ȋn cazul în care, în urma mãsurilor luate, sau în lipsa acestora vor apãrea situaţii de îngheţ a conductelor nu acţionaţi asupra apometrelor instalate la limita de proprietate, de asemenea în cazul în care sunt înghețate  apometrele, nu încercaţi sã le dezghețaţi singuri, anunţaţi societatea de distribuție a apei. Reprezentații societății Vital recomandă să nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor.

În cazul în care recomandările tehnice au fost ignorate, iar contorul îngheață și se defectează, societatea Vital va repara sau înlocui contorul, facturând acest serviciu.

Societatea Vital reamintește utilizatorilor de necesitatea verificării conductelor de apã şi a eventualilor robineţi montaţi pe instalaţie, înainte de venirea frigului, pentru a vã asigura cã nu existã fisuri sau pierderi de apã care ar putea favoriza îngheţarea conductelor.

 

Articolul precedentAccident rutier cu victime în Ocna Șugatag
Articolul următorBăimărean, depistat în acest an de două ori conducând fără permis, arestat preventiv