Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat in general slab Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, exceptie DN18 la Borsa,unde este partial umed.

S-a actionat cu sase utilaje si s-au raspandit 34 tone material antiderapant pe DN18, DN19, DN17C, DN18B. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul umed. S-a intervenit cu 14 utilaje si imprastiat 159 tone material antiderapant. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei -6 grade. Cerul este partial acoperit, vant calm. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18 la Petrova. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile. Nu au fost inregistrate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Nistru, Cavnic, Lapus, Barsau, Cosau, Iza, Ruscova, Vaser, Viseu si Tisa.

Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe cursul raurilor Botiza, Mara, Lapus si Suciu. Se mentin podurile de gheata pe raurile Iza si Mara (apa curge pe sub podurile de gheata). Curg sloiuri de gheata pe raul Firiza. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara: pana la 10 cm la Vf. Iezer, 4 cm pe Valea Vaserului si in Poiana Borsa, 2 cm la Firiza, Cavnic, Suciu, Razoare si Valea Viseului. S-a actualizat situatia stocurilor de interventie la deszapezire. Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare detine 4950 tone sare, 1450 tone nisip, 46,6 tone clorura de calciu. SC Drumuri si Poduri Maramures are 3000 tone sare si 4000 tone nisip. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -7 grade la Sighetu Marmatiei, -6 grade in Pasul Prislop, la Targu Lapus si Ocna Sugatag, -4 grade la Vf.Iezer, in Pasul Gutai si Cavnic -3 grade in Borsa, Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, -2 grade la Viseu de Sus.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil la deal si munte, iar in zona joasa local, cu precadere dimineata si noaptea, se vor semnala nori josi si pe arii restranse, ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 3 grade, iar cele minime intre -8 si -2 grade.

Articolul precedentAdmitere Școala de Poliție Câmpina
Articolul următorCS Minaur merge la Arad pentru a obține calificarea în optimile Cupei României