Începând din acest an în Sighetu Marmației se va face colectarea selectivă a gunoiului. La sfârșitul anului 2018 a fost lansat proiectul „Învățăm să colectăm selectiv”, inițiat de primarie în parteneriat cu societatea de salubrizare Herodot, prin care se dorește educarea copiilor în acest sens, iar din luna ianuarie pe unele străzi din oraș s-au distribuit saci menajeri pentru a colecta selectiv deșeurile.

Pe străzile pe care a început colectarea selectivă a gunoiului, cetățenii sunt informați despre cum trebuie să procedeze.

”Am început să implementăm acest proiect din luna ianuarie, s-au împărțit sacii de culoare neagră în uncție de graficul de salubrizare pe care noi îl avem stabilit pe străzi. De exemplu luni când se ridică gunoiul menajer, se va ridica în a doua și ultima săptămână și deșeurile colectate selectiv. Vom ridica cu două gunoiere, în prima fază se va ridica gunoiul menajer și după aceia se va ridica fracția uscată”, a spus Ovidiu Șuștic, reprezentant societatea de salubrizare Sighetu Marmației.

După ce colectarea selectivă va fi obligatorie pe toate străzile din Sighetu Marmației, cetățenii care nu vor strânge selectiv gunoiul riscă să fie sancționați.

Articolul precedentPROGRAMUL TEATRULUI MUNICIPAL BAIA MARE ÎN PERIOADA 23 – 27 februarie 2019
Articolul următorReprezentanți ai Consiliului Județean, prezenți la un seminar de informare în Cluj-Napoca, în cadrul Programului RO-CULTURA