Reabilitarea infrastructurii rutiere județene a fost stabilită, de la început, ca prioritate a actualului for al Consiliului Județean Maramureș. După mai bine de doi ani de la debutul mandatului 2016-2020, încep să se concretizeze primele demersuri în privința infrastructurii rutiere. Iar din 2020, maramureșenii ar putea spune, în sfârșit, că județul are drumuri bune.

În ultimele luni, în județul Maramureș au fost semnate trei contracte de reabilitare a drumurilor județene. Primul face referire la tronsonul de drum județean Șomcuta-Mireșu Mare-Remeți pe Someș. Potrivit contractului, la finalul acestui an, drumul ar trebui să fie gata. Proiectul are o valoare de peste 30 milioane lei și este finanțat prin PNDL 1. În reabilitare vor mai intra 78 de kilometri aferenți proiectului ”Drumul Nordului”, investiție cu o valoare de peste 40 de milioane de euro. Zilele trecute a mai fost semnat contractul de reabilitare a DJ 109F, tronson care face legătura între Rogoz – Coroieni – Baba – limită de județul Sălaj. Este un tronson care are aproape 24 kilometri. Valoarea acestuia este de 69 milioane lei + TVA și ca termen sunt prevăzute 6 luni pentru proiectare, respectiv un an execuția efectivă a lucrărilor.

”Mai avem încă două drumuri județene care se află în procedură de licitație. În luna februarie, va fi deschiderea licitațiilor și pentru drumurile județene pe Valea Izei și pe Valea Ruscovei și sperăm că în această primăvară vom semna și acolo contractele de execuție, de asemenea cu termene ambițioase de execuție. Asta duce contractele de execuție pe care Consiliul Județean Maramureș le va avea doar pe reabilitarea drumurilor județene la o valoare de peste 100 de milioane de euro și aproape 200 de kilometri de drum județean, dintr-o rețea de 800 km. Eu cred că este un pas bun pe care îl facem în acest mandat. Nu e suficient, pentru că, știți cu toții, toată lumea se plânge de starea drumurilor județene. Dar odată ce vom avea reabilitați acești 200 plus cei 50 pe Baia Sprie-Bârsana – 250 din 800 de kilometri de drum județean – ne rămân mult mai puțini kilometri pe care să îi avem în vedere, atunci când vorbim despre bugetul Societății de Drumuri-Poduri la întreținere”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Autoritățile județene susțin că vor propune noi proiecte de infrastructură rutieră, astfel încât, viitorul for administrativ să dubleze cei 200 de kilometri de drum județean, cât se dorește a fi reabilitați până în 2020.

 

 

 

 

Articolul precedentA patra victorie în cinci meciuri pentru fetele de la Minaur
Articolul următorAccident grav în Baia Mare. Tânără de 15 ani, accidentată pe trecerea pentru pietoni