Vremea a fost inchisa si pe arii extinse a nins in cursul zilei. Cantitatea maxima de precipitatii s-a inregistrat la Suciu de Jos si a avut valoarea de a fost de 4.8 l/mp. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -2 grade la Baia Mare si 3 grade la Ocna Sugatag. Pe arii restranse s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 44 cm la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -5 grade la Baia Mare, -4 grade la Targu Lapus si Cavnic,-3 grade la Sighetu Marmatiei, Petrova, Viseu de Sus, Ocna Sugatag si -2 grade la Salistea de Sus si Dragomiresti.
Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, intre km 156 si km 180, în Pasul Prislop. Pe celelalte sectoare de drum national cerul este acoperit, iar in Pasul Gutai este senin. Partea carosabila a drumurilor nationale este curata si umeda. Pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180 se gaseste un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 16 utilaje si au imprastiat 87,5 tone sare pentru a preveni si combate poleiul si portiunile de gheata formate in zona podurilor din zonele de deal si de munte, datorita curentilor de aer.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -5 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag si Petrova, -4 grade la Targu Lapus, Cavnic si Borsa, -3 grade la Viseu de Sus.
Stratul de zapada masoara: 50 cm la Baiut, 45 cm la Grosii Tiblesului si Firiza, 44 cm la Cavnic si Baia Sprie, 43 cm la Mara, 41 la Ocna Sugatag, 38 cm la Stramtura, 36 cm la Moisei, 35 cm la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei si Ruscova, 33 la Bistra, 32 cm in Baia Mare.
Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Ruscova, Botiza, Somes si Lapus. Pe raul Mara exista format un pod de gheata cu ochiuri. Curg sloiuri de gheata pe raurile Suciu si Iza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Vremea va fi rece astazi, izolat geroasa. Cerul va fi mai mult noros. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si -1 grad iar cele minime intre -10 si -7 grade. Pe arii restranse in zonele joase se va semnala ceata, asociata si cu depunere de chiciura

Articolul precedentPregătiri pentru cea de-a 50-a ediție a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Marmaţia”
Articolul următorMaramureșeni premiați la Cupa Moș Crăciun în Satu Mare