Pentru al 3-lea an consecutiv, elevii din întreaga ţară sunt încurajaţi să facă sport în cadrul celei mai mari competiții dedicate fotbalului pentru copii – Cupa Tymbark Junior. Competiția se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. În Sighetu Marmației faza zonală a acestei competiții a fost organizată de Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar și al Primăriei Sighet.

La etapa zonală au participat 5 județe –  Bihor, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Sălaj.

”Astăzi și ieri la Sighetu Marmației s-a desfășurat Cupa Tymbark la fotbal pentru juniori, faza zonală. În special Școala George Coșbuc este organizatorul acestei etape, deoarece avem trei echipe calificate în urma etapei județene, astfel am avut onoarea de a fi organizatorii etapei zonale, la care au participat 5 județe din zona limitrofă Maramureșului. Este o încurajare a mișcării sportive, a fotbalului în mod special de către agenți economici”, a spus Oana Tompoș, director Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Sighetu Marmației.

”Parteneriatul acesta al Federației Române de Fotbal cu Ministerul Educației se derulează de aproximativ 3 ani, este un câștig pentru fiecare județ participant, pentru fiecare copil participant, pentru că la sfârșitul competiției acești copii sunt motivați cu produse de la Tymbark”, a precizat Simona Toma, inspector școlar pentru educație fizică și sport.

”Organizăm faza a VII-a zonală națională, constă în participarea a 5 județe, Maramureș, Sălaj, Bihor, Satu Mare și Bistrița Năsăud. Suntem singura școală care avem 3 reprezentante naționale la această fază, adică Școala Gimnazială George Coșbuc are 3 reprezentante calificate la această zonă. Faza zonală se organizează în 2 zile, 4-5 aprilie, am fost sponsorizați de Tymbark și de FRF. Premiile constau într-un pachetel îîn care sunt mai multe produse Tymbark și de la FRF avem echipament și mingi de fotbal pentru fiecare școală participant, sunt destul de consistente premiile”, a adăugat Radu Rus, profesor de sport.

Această competiție vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea practicării mișcării.

Articolul precedentPeste 300 de titluri de cărți au fost oferite copiilor
Articolul următorSe reiau meciurile din Turneul Speranțelor