Ziua păcii a fost marcată într-un mod inedit în Roma. La Colosseum, au fost expuse 5000 de desene ale copiilor din 116 țări, cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii. Și desenele copiilor din Maramureș au fost expuse în cadrul celei mai mari expoziții de desene ale copiilor din lume.

O delegație de 16 persoane din România, membri ai Asociației ”Culori pentru Pace”, au fost la Roma pentru a lua parte la evenimentul organizat spre a marca Ziua Păcii.

”Presa internațională a numit ceea ce s-a întâmplat la Roma ca fiind cea mai mare expoziție de desene ale copiilor din lume. Au fost două asociații, Asociația Run for peace și Asociația Colori per la pace din care și eu fac parte iar împreună au reușit să pună la un loc desene din 126 de țări. Asociația Culori pentru pace are desene ale copiilor din 116 țări așa că timp de 3 zile 5000 de desene ale copiilor au fost așezate atât în interiorul cât și în exteriorul Colosseumului”, a spus Liliana Vîrsta, vicepreședinte Asociația ”Culori pentru Pace” România.

Prin aceste desene copiii din întreaga lume au cerut să fie pace.

” Locul acela în care odată oamenii se bucurau de rău, acum este un loc al păcii, un loc în care oamenii au cerut pace, copiii din întreaga lume au cerut pace. Evenimentul a fost unul cu totul deosebit, au fost prezenți 25 de reprezentanți ai ambasadelor din întreaga lume. Am făcut parte și noi dintr-o delegație de 16 persoane, ne-am prezentat purtând costumele tradiționale și zic că a fost o experineță extraodrdinară”, a adăugat vicepreședintele Asociației ”Culori pentru Pace” România.

La Roma a fost expus și Covorul lumii realizat de mame care doresc să-și a-și crește copiii în pace.

Articolul precedentMeci amical între CS Minaur și Kisvarda
Articolul următorÎn ultimele 24 de ore pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a trei incendii