DNA precizează într-un comunicat de presă că procurorii nu au niciun drept să intervină în procedurile desfășurate de poliție în cazul Sorinei Pintea și spune că atribuțiile legate de gestionarea acestor situații ”revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deținere”, adică Poliției.

”Cu referire la imaginile în care inculpata Pintea Sorina, arestată prin decizie a Tribunalului București, a fost prezentată publicului încătușată, în timp ce era transportată în vederea unei consultații medicale, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări.

Nici DNA, nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul DNA nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în stare de deținere în urma măsurii arestului preventiv.

Mai mult, după dispunerea deciziei de arestare preventivă, procurorii nu pot și nu au dreptul să intervină în nici un fel în procedurile desfășurate la locul de deținere (pachete, transport la medic etc).

Atribuțiile în ceea ce privește gestionarea acestor situații îi revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deținere.

Subliniem că, în perioada în care inculpata s-a aflat în prezenta angajaților DNA, în spațiul public nu au apărut nici un fel de imagini cu aceasta.

Articolul precedentCea mai mare defrișare ilegală din ultimii cinci ani a fost descoperită la Sighetu Marmaţiei. Ce spune șeful Ocolului Silvic Sighet
Articolul următorIJJ Maramureș: Proiect pentru creșterea capacității de cooperare transfrontalieră