Astăzi în municipiul Baia Mare a avut loc lansarea proiectului  ,,Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră” implementat de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș. Perioada de implementare a acestui proiect este de 18 luni şi are ca partener de proiect Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk din cadrul Gărzii Naţionale Ucrainiene.

 Obiectivul general al proiectului este creșterea nivelului de încredere a cetățenilor din zona transfrontalieră în Jandarmeria Română și în Garda Națională Ucraineană prin creșterea eficienței, mobilității și cooperării între aceste structuri.

”Am deosebita onoare de a marca prin cuvântul meu lansarea oficială a proiectului „Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră ”. Proiectul face posibilă și chiar necesară creșterea nivelului de încredere a cetățenilor din zona transfrontalieră și în Jandarmeria Română și în Garda Națională Ucraineană prin creșterea eficienței, mobilității și cooperării în aceste structuri. Proiectul are ca obiectiv major creșterea eficienței, mobilității și a cooperării între aceste structuri. Activitățile din cadrul proiectului vor avea un puternic impact transfrontalier cu relevanță pentru zona de graniță și vor reflecta interesul ambelor părți”, a explicat Petru Marcel Florișteanu, inspector şef IJJ Maramureş

 Pentru atingerea obiectivelor vor fi achiziţionate în cadrul şi din bugetul proiectului, de către Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș: 2 autovehicule 4×4, 2 dispozitive de vedere termice şi2 dispozitive de vedere nocturnă, respectiv de către Unitatea 1241Ivano-Frankivsk: 1 ATV, 1 snowmobil, 2 dispozitive de vedere termice, 1 dispozitiv de vedere nocturnă şi 3 arme cu tranchilizant.

Totodată, în cadrul proiectului se vor desfăşura 3 sesiuni de pregătire comună teoretică şi practică, în Maramureş respectiv în regiunea Ivano-Frankinvsk precum şi un atelier de lucru care va avea ca scop şi totodată rezultat un manual trilingv (română, ucraineană, engleză) de proceduri în domeniul ordinii publice.

În cadrul ,,Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș – în calitate de lider beneficiar a semnat la data de 21.11.2019 un Contract de Grant în valoare totală de 111.111 EUR (533.332,80 lei)cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – în calitate de Autoritate de Management, pentru finanţarea proiectului cu titlul ,,Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră,, Cod EMS-ENI  2SOFT/4.3/126.

Articolul precedentDNA, primele reacții despre încătușarea Sorinei Pintea
Articolul următorTrei ordine de protecţie provizorii au fost emise în cursul zilei de ieri la Coltău şi Sălsig