Pentru a se proteja în cazurile de violenţă domestică, victimele au posibilitatea de a solicita poliţiştilor emiterea unui ordin de protecţie provizoriu pe numele agresorilor. Trei astfel de ordine au fost emise în cursul zilei de ieri, la Coltău şi Sălsig.

O femeie de 40 de ani din Coltău care a fost agresată de concubin pe fondul unui conflict iscat din gelozie, a sesizat poliţia Secţiei 1 Groşi şi a solicitat emiterea pe numele bărbatului de 39 de ani a unui ordin de protecţie provizoriu.

La Sălsig, conflictul domestic existent între doi soţi separaţi durează din 2019, pe numele bărbatului fiind dispus de atunci un ordin de protecţie. Bărbatul a respectat restricţiile impuse şi nu s-a întors la domiciliul comun nici după expirarea acestora.

Ieri însă a fost nevoie de intervenţia poliţiei după ce cei doi foşti soţi s-au acuzat reciproc de agresiune. Astfel că pe numele celor doi au fost emise două ordine de protecție provizorii, fiecare dintre cei doi fiind obligați la păstrarea unei distanțe minime de 25 metri unul față de celălalt. 

Cercetările continuă urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Articolul precedentIJJ Maramureș: Proiect pentru creșterea capacității de cooperare transfrontalieră
Articolul următorMaramureșean reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiuni rutiere