Doi tineri, dintre care unul minor, au fost reținuți și ulterior arestați preventiv, după ce au tâlhărit o femeie în propria ei locuință. Minorul are deja antecendente penale, acesta săvârșind, anul trecut, alături de alți doi tineri de aceeași vârstă, mai multe tâlhării cu violență.

Poliţiştii judiciari din cadrul Poliției Baia Sprie – Compartimentul Investigații Criminale au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri de 16 respectiv 18 ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

„În fapt, în data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, tinerii ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unde locuia victima, o femeie de 82 de ani. Aceştia ar fi agresat-o pe femeie, au amenințat-o, după care au deposedat-o de o sumă de bani”, a transmis IPJ Maramureș.

Tinerii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, iar astăzi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare i-au prezentat pe aceștia unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de instanță.

În cauză se efectuează cercetărio sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul de 16 ani mai are la activ niște fapte de tâlhărie cu violență, comise anul trecut, în perioada ianuarie- februarie, asupra unor femei din Baia Mare, cărora, în plină stradă, le-a smuls poșetele cu bani, carduri, și alte bunuri. Pe atunci, acesta nu avea încă împliniți 15 ani.

A fost trimis în judecată, la final instanța dispunând internarea minorului într-un centru de reeducare, pe o perioada de un an și 6 luni, din care i s-au scăzut cinci luni, perioadă în care a stat în arest prevenitv și în arest la domiciliu.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentBilanț coronavirus 16 octombrie: 4.026 noi cazuri de infectare și 75 de decese
Articolul următorBilanț coronavirus 17 octombrie: 3.952 de noi cazuri și 63 de decese