Liviu Paraschiv, unul dintre antrenorii la modă în anii 1990-2010 în handbalul românesc, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, după o lungă suferință. Născut pe 12 mai 1947 la Brașov, Liviu Paraschiv a antrenat aproximativ 35 de ani în handbalul românesc. Și-a început activitatea la Tractorul Brașov, în 1980, iar după mai bine de două decenii a trecut la Minaur.

Din sectorul masculin a mai pregătit Fibrex Piatra Neamț. La feminin, tehnicianul a trecut pe la multe echipe de prim-plan, precum Rulmentul, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oțelul Galați. Cariera și-a încheiat-o la CSM Unirea Slobozia: “Cred că îmi sunt suficienți cei 35 de ani de carieră ca antrenor. Pentru mine handbalul este tot cea am iubit cel mai tare, peste tot pe unde am fost m-am dedicat meseriei”, spunea Liviu Paraschiv în Prosport după ultimul meci din carieră, în aprilie 2015.

Deși a fost aproape de fiecare dată în partea de sus a clasamentului, Minaur a reușit să câștige titlul național pentru prima oară în sezonul 1997/1998, dublându-l apoi în 1998/1999. La primul dintre aceste succese și-a adus contribuția și Liviu Paraschiv, în calitate de antrenor principal.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Articolul precedentAstăzi este “Miercurea Alarmelor”
Articolul următorBAIA MARE: 40 de mașini abandonate au fost ridicate până acum de către Poliția Locală de pe domeniul public și alte aproximativ 40 de proprietarii acestora