Mașinile abandonate pe domeniul public în municipiul Baia Mare sunt ridicate în aceste zile de Poliția Locală. Această măsură a fost luată după ce Primăria Baia Mare a decis că este necesară implementarea acestei acțiuni pentru a nu bloca locurile de parcare sau domeniul public.

Vor fi ridicate mașinile care au fost lăsate de proprietari pe domeniul public și blochează locuri de parcare sau trotuare. Daca  proprietarii acestor mașini au primit somații și nu au eliberat domeniul public de aceste autovehicule, Poliţia Locală are liber să intervină și să le ridice.

”Mașinile abandonate pe domeniul public reprezintă o prioritate atât pentru Primăria municipiului Baia Mare cât și pentru Poliția Locală, Poliția Locală făcând parte din aparatul propriu al primarul. S-a hotărât în executivul primăriei ca începând cu data de 28 octombrie aceste mașini abandonate pe domeniul public să fie ridicate. Prioritatea noastră este confortul cetățeanului , asigurarea unei siguranțe publice corespunzătoare unui trai al secolului XXI. Datorită intervențiilor noastre anterioare pentru că nu ridică aceste mașini din prima zi în care au fost sesizați. Este o procedură legiferată de un act normativ pe care îl respectăm întocmai. Nu ridicăm orice mașini de pe domeniul public, vreau să înțeleagă foarte bine cetățenii că nu vom ridica un autoturism care a fost parcat pe un loc de parcare și are tichet de parcare, este absurd, așa ceva nu facem”, a spus Dorin Coste, director general Direcția de Acțiune Civică.

În prima săptămână în care această acțiune a fost derulată s-au ridicat 40 de mașini de către Poliția Locală și alte aproximativ 40 au fost ridicate de proprietarii acestora.

”Doar în prima săptămână datorită implicării noastre au fost ridicate peste 40 de mașini de către Poliția Locală iar un număr de aproximativ 40 de mașini au fost ridicate de cetățeni ori redirecționate spre alte locuri de cazare, ori transportate la societăți comerciale care reciclează materiale refolosibile. Acțiunea noastră nu se oprește aici, va continua. A fost bine primită de către populație, apelurile către dispeceratul Poliției Locale doar în săptămâna precedentă au fost de peste 50. Am identificat alte 54 de mașini în doar o săptămână, enorm de multe. Au fost somați toți acești proprietari ai autoturismelor abandonate să le ridice, în primă fază de bună voie iar dacă nu respectă termenul impus în somație de 10 zile, le vom ridica în cursul săptămânii viitoare”, a adăugat Dorin Coste.

Și în perioada următoare Poliția Locală Baia Mare va acționa pentru depistarea acestor mașini și identificarea proprietarilor pentru a putea fi ridicate.

Articolul precedentDOLIU ÎN HANDBALUL ROMÂNESC: A murit Liviu Paraschiv. Antrenorul de handbal avea 72 de ani
Articolul următorBAC 2020. Au fost publicate modelele de subiecte pentru Bacalaureat