Două turiste din Ucraina s-au rătăcit în zona Pietrosul Rodnei iar o echipă de intervenţie a Salvamont Maramureș  a pornit duminică în jurul orei 23.50 în căutarea acestora. 

Este vorba despre două persoane cu vârsta de 45 respectiv 60 de ani care au urcat pe munte în cursul zilei de sâmbătă.

Fiica uneia dintre turiste a sunat la 112 duminica 4 august, în jurul orei 15.00 după ce nu a mai putut lua legătura cu cele două, acestea având telefoanele închise.

Salvamontiștii din Baia Mare au mers primii în căutarea lor, la scurt timp după primirea apelului însă nu au reușit să le găsească.

Ca urmare, căutările au fost reluate duminică seara, echipa fiind formată din 16 salvamontiști din Vișeu, Baia Mare și Cavnic aceștia aflându-se în acest moment pe traseul care ar fi fost urmat, de turistele rătăcite.

Reprezentanții Salvamont au declarat pentru Realitatea de Maramureș că din datele oferite de aparținătoare, după ce au ajuns în zona Stației meteo și a Cabanei Salvamont cele două turiste ucrainence, ar fi avut probleme din cauza ceții  și a vântului puternic iar de atunci nu s-a mai putut lua legătura cu ele.

Potrivit salvatorilor montani în zonă s-ar fi trimis și un elicopter folosit special pentru astfel de intervenții dar până în prezent nu se cunosc mai multe detalii.

Cert este că  intervenţia se anunță a fi extrem dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Având în vedere că cele două femei au echipament adecvat sunt șanse să fie găsite în viață, susțin salvamontiștii.

De precizat că, Vârful Pietrosu este cel mai înalt pisc muntos din Munții Rodnei cu 2.303 metri. 

De asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lanț al Carpaților Orientali, fiind fiind împărțit între județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Actualizare:

Cele două turiste au fost găsite cu ajutorul elicopterului cu camere de termoviziune, iar starea lor este stabilă. Vom reveni cu detalii !

 

Articolul precedentMistreții distrug culturile oamenilor și nimeni nu ia măsuri
Articolul următorPirații rutieri depistați de polițiști