Mistreţii dau în continuare bătăi de cap fermierilor. De această dată probleme se înregistrează în zona orașului Șomcuta Mare, unde oamenilor le-au fost distruse culturile de porumb. 

Localnicii sunt nemulțumiți că deși au făcut nenumărate demersuri către autorități, situația a rămas fără rezolvare.

“Zeci de hectare cultivate cu porumb au fost distruse iar pagubele sunt semnificative. Nu știu cine va răspunde pentru toate aceste pagube. Jumătate din recolta mea este distrusă de mistreți. Așa nu se mai poate. Vânătorii ar trebui să le dea hrană și nu să suferim noi” a declarat pentru Realitatea de Maramureș, Ioan Cozmuţa, fermier.

Ioan Nistor este un alt fermier care s-a ales cu 5 hectare de teren distruse.

“Am fost la Prefectură, ni s-a promis că se vor lua măsuri. Nimic. Noi nu mai avem ce recolta în toamnă că mistreții au distrus tot. Totuși noi am investit muncă și bani pentru aceste culturi.” ne-a declarat Ioan Nistor.

Atât reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Maramureș cât și ai Prefecturii  județului au participat la discuții în vederea rezolvării acestor probleme, dar până în prezent nu s-a schimbat nimic.

Oamenii așteaptă ca autoritățile să se sesizeze din nou și să ia măsurile care se impun.

Articolul precedentÎNCĂ UN CAZ: Minoră din Sighetu Marmației găsită de polițiști după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors
Articolul următorTuriste din Ucraina rătăcite în Munții Rodnei