Precipitațiile din ultima perioadă, respectiv temperaturile scăzute din timpul nopții au contribuit la căderea unor bolovani și pietre pe DJ 109F, în Pasul Rotunda, pe tronsonul Cavnic – Strâmbu Băiuț, la jumătatea zonei de serpentine.

Directorul SC Drumuri și Poduri SA Maramureș. Emil Marinescu, a precizat că angajații societății au intervenit cu utilaje și au îndepărtat pietrele căzute de pe partea carosabilă și au curățat partea carosabilă de formațiunile de dimensiuni mai mici.

În același timp au format o zonă/culoar de protecție pentru ca pietrele/bolovanii care se mai pot desprinde de pe versant să nu mai ajungă pe partea carosabilă. Zona afectată de căderile de pietre pe sectorul de drum județean a fost presemnalizată cu indicatoare rutiere.

Prefectul Vasile Moldovan, președintele CJSU Maramureș, a declarat că fenomenul nu este oprit, iar în situația în care drumul județean va fi afectat în continuare și vor fi semnalate căderi de bolovani care să pună în pericol siguranța persoanelor și autovehiculelor aflate în trafic, administratorul drumului județean va proceda la închiderea acestuia. Situația este monitorizată de către angajații societății, dar și de către echipaje de poliție rutieră se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Maramureş.

Articolul precedentAglomeraţie la Urgenţa Spitalului Judeţean din Baia Mare
Articolul următorMaramureșean încarcerat de poliţişti pentru nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu