În perioada 10 – 11 august a avut loc, la Debrecen, Cupa „Dryvit Profi” la handbal feminin. Au participat trei echipe din prima ligă ungară  şi o nou promovată în Liga Naţională din România, CS Minaur Baia Mare. Competiţia s-a derulat în format „Final Four”, după meciurile din prima zi fiind programate jocurile de clasament, între învinsele, respectiv învingătoarele acestor jocuri.

Conform aşteptărilor, vicecampioana Ungariei şi sfert-finalista ultimelor două ediţii ale Ligii Campionilor, FTC Rail Cargo Hungária, a învins cu 33-21 pe CS Minaur Baia Mare. În cel de-al doilea meci al turneului gazdele de la DVSC Schaeffler Debrecen au câştigat cu 27-23 în faţa echipei GVM Europe Vác.

Învinsele din prima zi au evoluat în meciul pentru locurile 3-4. După un joc consistent, în care a condus permanent pe tabela de marcaj, CS Minaur a învins echipa ex-băimărencei Barbara Arenhart, GVM Europe Vác, reprezentantă a Ungariei în acest sezon din Cupa EHF. Principalele marcatoare din echipa antrenată de Costică Buceschi au fost ucraineanca Yuliia Poradnyk cu 8 goluri şi poloneza Sylwia Lisewska cu 6 goluri.

În finală, DVSC Schaeffler a bătut cu 21-16 (11-8) pe FTC şi a câştigat turneul de pregătire organizat la Debrecen.

 

Articolul precedentNunțile tradițonale, din nou la modă în satele din Maramureș
Articolul următorModificări legislative la legea fondului funciar