Nunțile tradiționale sunt din nou la modă în satele din Maramureș. Tot mai mulți tineri aleg să îmbrace costumul popular în cea mai importantă zi din viața lor, astfel că meșerii populari au din ce în ce mai multe comenzi. Ileana este unul dintre puținii meșteri populari care mai știu să facă una dintre cele mai importante podoabe pe care le poartă o mireasă, și anume cununa.

Ileana spune că în ultima perioadă are din ce în ce mai multe cereri pentru a face cununi tradițioanle de mirese, brâie sau zgărdane care sunt purtate la nunțile tradiționale.

”Fac cununi pentru că este sezonul nunților și mirii din ziua de astăzi se mai căsătoresc cu cununi și cred că sunt singurul meșter popular din zona asta care mai știe să facă cununi. Pe mine m-a învățat o bătrână din Oncești. Ca să fac o cunună îmi trebuie cam o săpătmână pentru că trebuie să iasă forma bine și este o muncă migăloasă”, a spus Ileana, meșter popular.

Prețul pentru o cunună tradițională de mireasă pornește de la 500 de lei și poate ajunge până la 800 de lei.

Articolul precedentServiciile de eliberare a pașapoartelor și a permiselor de conducere vor avea program normal de lucru în zilele de 16 și 17 august
Articolul următorEchipa antrenată de Buceschi, pe locul 3 la turneul de la Debrecen