Prima zi de primăvară a fost sărbătorită la Budești printr-o acțiune inedită. Administrația locală împreună cu Școala Gimnazială și biblioteca din localitate au organizat un atelier de mărțișoare tradiționale, acțiune care a ajuns anul acesta la a V-a ediție.

În cadrul acestui eveniment elevii Școlii Gimnaziale Budești au fost repartizați pe ateliere de lucru pentru a confecționa mărțișoare tradiționale.

”Sufletele copiilor sunt deschise, la atelierele de lucru fiecare își va desfășura activitatea iar la final aceste mărțișoare confecționate de către ei pot fi donate pentru Clubul Green Impact. Toți elevii sunt îndrumați de către dascălii lor și de părinți”, a spus Maria Ciceu, director Școala Gimnazială Budești.

”Această sărbătoare face parte dintr-un mare șir de evenimente culturale pe care le avem la nivelul comunei Budești. Este sărbătoarea mărțișorului și mărțișorul trebuie făcut din suflet de copil și aici la noi în Budești, acest lucru se întâmplă. Citeam astăzi într-un ziar că meșterii populari duc o luptă duc o luptă cu kitsch-ul mărțișorului și pe bună dreptate se duce o luptă pentru că parcă ne invadează și asta se întâmplă deoarece în puține locuri se întâmplă ce faceți voi aici, adică să lucrați voi în cadrul acestor ateliere, a precizat Liviu Tămaș, primar Budești.

În timp ce au confecționat mărțișoare tradiționale copiii au recitat poezii și au spus povești despre mărțișor. Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic pregatit de elevi.

Articolul precedentMecanic auto și ospătar sunt cele mai solicitate domenii de studiu în învățământul profesional și tehnic
Articolul următorPoliţiştii reactivează „Curajul civic” în școlile din Maramureș