Noi informaţii în cazul elevului Ovidiu Robert S. de 16 ani, de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare care a avut ieri probleme cu politiştii.

Acesta a avut un comportament agresiv, după ce a fost anunţat că riscă să rămână fără bursă, din cauză că a acumulat mai multe absenţe la şcoală.

Elevul este anul I profesional la Colegiul Economic Nicolae Titulescu, la secţia Turism şi Alimentaţie Publică şi face parte din sistemul de protecţie a copilului.

Ce spune Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş

„În urma incidentului petrecut la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a solicitat conducerii colegiului o informare și totodată a constituit o comisie de inspectori care să cerceteze aspectele referitoare la acest caz. Din informarea primită de la conducerea Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, în data de 05.06.2019, în jurul orei 12.00, în urma comunicării de către dirigintele clasei a IX-a învățământ profesional a situației absențelor cumulate, unul dintre elevii clasei a manifestat un comportament agresiv, solicitându-se intervenția organelor de poliție.

Un echipaj format din 3 polițiști a încercat să-l liniștească, acesta necooperând cu ei, devenid agresiv, astfel încât echipajul l-a imobilizat și l-a însoțit la secția de poliție. La finalizarea anchetei desfășurate de inspectorii școlari, vă vom transmite mai multe date referitoare la acest caz. „ a transmis Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Elevul recunoaşte că este consumator de droguri

Elevul face parte din sistemul DGASPC Maramureș, fiind beneficiarul unei măsuri de protecție specială. Situația lui este cunoscută la nivelul Direcţiei de Protecţie a Copilului.
„Băiatul a fost evaluat și a beneficiat în ultima perioadă de consiliere de specialitate, atât în cadrul unității școlare, cât și în cadrul unității de protecție a copilului. Vorbim așadar de un tânăr cu probleme de comportament, care este monitorizat de specialiștii DGASPC Maramureș. El a recunoscut că folosește substanțe interzise și a beneficiat consiliere inclusiv din partea specialiștilor anti-drog.

În urma manifestărilor recente din cadrul unității școlare minorul a fost evaluat medical la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde testul antidrog a fost negativ, motiv pentru care s-a decis trimiterea acestuia pentru o evaluare de specialitate la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj Napoca, unitate unde i se va stabili diagnosticul cert, tratamentul de specialitate și măsuri de consiliere psihologică” a spus Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș.

În acest moment adolescentul este internat la Cluj, la secţia Psihiatrie.

Articolul precedentSchimb de experiență interregional, prin proiectul Food Chains 4 Europe
Articolul următorElevi în vizită la Casa Corpului Didactic